Dierenkliniek
Rosmalen Centrum

Dorpsstraat 89
5241 EB Rosmalen

Tel: 073 522 0009

Actueel

 

Juni Chipmaand =  Actie

Grootte van de chip (transponder)

Tijdens de maand juni wordt al jaren extra aandacht besteedt aan het chippen en registeren van huisdieren. Het is sinds 2013 verplicht dat pups een chip hebben, voor oudere honden geldt deze regel niet tenzij ze naar het buitenland gaan of Nederland worden ingevoerd.
De chipactie is dus vooral voor katten-eigenaren een leuke actie. Gedurende de maand juni chippen en registreren we uw kat voor € 30,00. Indien u ook uw kat laat enten of castreren/steriliseren dan betaald u in de maand juni slecht € 15,00 voor het chippen en registreren. Heeft uw hond nog geen chip dan zijn de kosten voor de hond € 35,00 en in combinatie met enten of castreren/steriliseren € 20,00.
Uw dier wordt geregistreerd bij de backhomeclub.

Enten tegen Leishmania.

Dierenkliniek Rosmalen Centrum heeft het vaccin tegen Leismaniose op voorraad.

Maak eens iets lekkers voor je hond.

Kijk op onze Facebook-pagina

Ook de hond moet wennen na de vakantie

Terug van vakantie en weer aan het werk? Houd er dan rekening mee dat uw hond niet meer gewend is om lang alleen te blijven! Veel honden hebben geleerd dat zij prima een aantal uur alleen thuis kunnen zijn. Maar in de vakantie mag de hond vaak mee, of er zijn altijd wel mensen thuis. Ook voor de hond is het dan even wennen als iedereen weer naar werk en school moet en hij weer een tijd in zijn eentje door moet brengen. Om problemen te voorkomen is het daarom verstandig om dit weer even stapsgewijs op te bouwen. Zorg bovendien dat hij zijn energie goed kwijt kan voor u weggaat. Zo helpt u hem om weer te wennen aan het normale ritme en voorkomt u problemen. Wilt u meer lezen over hoe u een hond leert om alleen thuis te blijven? Lees dan het Praktische document ‘Alleen thuis blijven’.

Kennelhoest-enting Pneumodog heeft een immuniteitsduur van 1 jaar

Deze enting wordt gegeven door middel van een injectie. De basisvaccinatie bestaat uit een tweevoudige vaccinatie vanaf de leeftijd van 8 weken met een herhaling na 2 tot 3 weken, daarna is een jaarlijkse herhaling voldoende. Deze enting beschermt de hond tegen Bordetella bronchiseptica en Parainfluenza. De aanvang van immuniteit is 2 weken na de basisvaccinatie.

Behandeling op afspraak, we maken tijd voor u!
U bent van harte welkom.

Afspraken zijn mogelijk van maandag t/m vrijdag van 09:00 tot 19:00
Belt u even voor een afspraak naar 073-5220009, een mailtje sturen kan ook, of maak gebruik van de online-agenda.
U kunt natuurlijk ook even binnenlopen, als de dierenarts tijd heeft kan hij u mogelijk direct helpen!

Voor de meest actuele informatie en foto’s

Kijk op de facebookpagina van Dierenkliniek Rosmalen Centrum.

 

Opmaak & realisatie: