Dierenkliniek
Rosmalen Centrum

Dorpsstraat 89
5241 EB Rosmalen

Tel: 073 522 0009

Bezoek aan de dierenarts

Veilig vervoer
Voor onze huisdieren is een bezoek aan de dierenkliniek en de dierenarts meestal geen pretje. Verwacht daarom ook niet dat uw hond of kat hetzelfde zal reageren als thuis. Thuis is zijn vertrouwde omgeving en niet te vergelijken met de dierenkliniek. De hond lijkt al door te hebben dat ze naar de dierenarts gaan zodra je de straat komt inrijden. Katten hebben direct in de gaten dat, zodra het vervoersmandje tevoorschijn komt, er iets gaat gebeuren, dat ze niet leuk vinden.

Zit de hond in de auto (met gordel of achter het rek), of ben je lopend op weg naar de kliniek, zorg dan in ieder geval dat de halsband strak genoeg zit. Twee vingers tussen de hals en halsband is voldoende. je voorkomt hiermee dat hond uit de halsband schiet, met alle gevolgen van dien.

Vervoersmand
Zorg dat katten en andere kleine dieren vervoerd worden in een veilige reismand (nooit los in de auto). Rieten mandjes zien er schattig uit maar zijn niet erg functioneel. De beste vervoersmand om te gebruiken is een mand die van boven open kan. Let erop dat de sluiting goed werkt en dat het dier er niet uit kan ontsnappen. Katten en andere kleine huisdieren vinden het fijn om wat geborgen te zitten en een beetje te kunnen kijken. Zorg dat de mand niet “te open” is en niet te groot.

Behandeling op afspraak

Bij Dierenkliniek Rosmalen Centrum kunt u op afspraak terecht, dit kan de gehele dag.
Heeft uw hond problemen met andere honden, geef dit even aan, dan kunnen we hier rekening mee houden. Is uw kat angstig in de wachtkamer als er ook honden binnen zijn, dan zetten we ze graag even apart, dit is natuurlijk ook voor konijnen, knaagdieren en vogels van toepassing.

U kunt bellen voor een afspraak met telefoonnummer 073-5220009, maar u kunt ook zelf een afspraak inplannen in de online-agenda.

 

Opmaak & realisatie: