Faciliteiten & doorverwijzen

Complete medische zorg voor uw huisdier

Dierenkliniek Rosmalen Centrum 

heeft een gezellige ruime wachtkamer en twee behandelkamers. Er zijn faciliteiten aanwezig voor het verrichten van diverse uitgebreide onderzoeken en behandelingen. Er wordt gewerkt met digitale röntgenapparatuur en er is de mogelijkheid tot het uitvoeren van echografie, ECG en bloeddrukmeting.

In sommige gevallen is het noodzakelijk om uitgebreid onderzoek te doen zoals bloed-, urine-, en ontlastingsonderzoek. Hiervoor wordt moderne diagnostische apparatuur gebruikt. Microscopisch onderzoek, diverse snaptesten en monsters doorsturen naar een extern laboratorium behoren uiteraard ook tot de mogelijkheden. 

Voor verdere expertise wordt er gebruik gemaakt van de kennis van dierenarts-specialist waar u met uw huisdier indien nodig naar doorverwijzen. U moet dan bijvoorbeeld denken aan een veterinaire specialist voor chirurgie, dermatologie, oogheelkunde, orthopedie, maar ook voor tandheelkunde.

Veterinaire specialisten zijn dierenartsen die na het behalen van het dierenartsendiploma een erkende specialistenopleiding hebben gevolgd en deze succesvol hebben afgerond. De opleidingen kunnen in Nederland of in andere landen worden gevolgd en worden afgesloten met een examen. De opleidingen worden gecontroleerd door de verschillende Europese Specialisten Colleges en de examens worden door de Colleges afgenomen.

Als uw huisdier zich ziek voelt, is het van belang om direct gericht onderzoek te kunnen doen en de passende behandeling in te zetten.

Terug naar De kliniek