Dierenkliniek
Rosmalen Centrum

Dorpsstraat 89
5241 EB Rosmalen

Tel: 073 522 0009

Euthanasie

Als er besloten is dat uw huisdier door middel van euthanasie uit zijn lijden wordt verlost, gaat de dierenarts als volgt te werk; uw huisdier krijgt éérst een injectie waardoor hij of zij in een diepe slaap terecht komt. Het kan vijf tot tien minuten duren voordat de injectie goed werkt. Slaapt uw huisdier diep dan wordt de injectie gegeven waardoor het dier overlijdt. In principe zijn beide injecties pijnloos. Als een huisdier in slaap wordt gebracht sluit hij of zij de ogen niet.

Na het overlijden
Uw moet bedenken wat u wilt dat er gebeurt met het overleden huisdier. Er zijn er diverse mogelijkheden, de keuze die gemaakt wordt is van belang voor de verzorgers om het afscheid te verwerken. Eén ieder is daarin verschillend, er zijn verschillende keuzemogelijkheden.

Destructie:
Blijft uw huisdier op de kliniek en geeft u geen verdere keuze aan, dan gaat uw dier naar de destructor. Bij de destructor wordt het dode dier verwerkt en vernietigt.

Crematie:
Het crematorium haalt het dier op bij de kliniek of eventueel thuis. Bij een crematie kunt u kiezen uit een collectief of individueel. Afhankelijk van uw keuze van crematie krijgt u de asbus retour of worden de assen op een gezamenlijk strooiveld uitgestrooid. Het is mogelijk om de crematie (in overleg met crematorium) naar eigen wens in te vullen. U kunt gebruik maken van een crematorium naar keuze, als wij het regelen dan maken we gebruik van Dierencrematorium Midden Brabant in Boxtel

Begraven:
Wilt u uw huisdier begraven, dan kan dat op een dierenbegraafplaats of in eigen tuin. In eigen tuin begraven is niet wenselijk voor grote, zware dieren, het wordt dan ook afgeraden.
Meer informatie: VWA

Overige mogelijkheden:
U kunt uw huisdier laten opzetten of ter beschikking stellen van de wetenschap.

Meer adressen:
www.licg.nl
http://shcn.eu/

Opmaak & realisatie: