Dierenkliniek
Rosmalen Centrum

Dorpsstraat 89
5241 EB Rosmalen

Tel: 073 522 0009

Giardia

Giardia is een zeer besmettelijke ééncellige parasiet die in de darmen van alle zoogdieren voor kan komen en diarree kan veroorzaken. Het is een zoönose, dat wil zeggen dat het ook overgedragen kan worden naar mensen. Er is bij de hond of kat vaak sprake van bloederige, stinkende of terugkerende diarreeklachten. In de ontlasting van een dier dat besmet is zitten eitjes die verder besmetting in de omgeving kunnen veroorzaken.
Wanneer uw huisdier wordt verdacht van giardia wordt vaak een snap-test uitgevoerd. Deze test geeft binnen 10 minuten een diagnose, er kan zo snel een passende behandeling worden ingezet. Indien de test negatief is, en de verdenking op giardia zeer sterk is kan er gevraagd worden van drie opeenvolgende dagen ontlasting te verzamelen voor onderzoek door een extern laboratorium.
Giardia is voor dieren maar ook voor mensen zeer besmettelijk. Wanneer uw hond of kat giardia heeft zullen we u informeren wat in uw geval de beste behandeling van uw huisdier is en wat u in uw huis moet doen.

GiardiaVoor meer informatie klik hier

Wilt u een passend advies, kom dan langs bij een van de medewerkers. U bent gedurende de openingstijden van harte welkom.

 

Opmaak & realisatie: