Vermiste/gevonden huisdieren

Vermiste dieren melden

  • Dier melden
  • Gevonden duif met ring
  • Gevonden jonge vogel
  • Chippen met korting
  • Nakijken chipgegevens

Dier melden

Bent u een huisdier kwijt of heeft u een huisdier gevonden, meld dit bij:

Amivedi 088 - 006 46 83
Stichting Dierentehuis te ‘s‑Hertogenbosch 073 - 641 24 17
Dierenopvang Maasland te Oss 0412 - 638 497
Stichting HoKaZo te Uden 0413 - 260 546
   
Dierenambulance 0900 - 0245
Dierenambulance Den Bosch (Den Bosch en omgeving) 073 - 614 60 70
Dierenambulance Maasland (gemeenten Landerd, Oss, Lith en Maasdonk) 06 - 543 057 77
06 - 543 057 78
Dierenambulance Uden (Veghel, Uden en omstreken) 06 - 537 071 11

Gevonden duif met ring

De Nederlandse Postduiven Organisatie geeft op hun site aan wat u het beste voor de duif kunt doen. Op deze site kun je ook vinden waar de centrale hokken van de NPO zijn. Dit zijn hokken waar je gevonden postduiven kunt afgeven. Dierenkliniek Rosmalen Centrum neemt geen gevonden postduiven aan.

Gevonden jonge vogel

Vindt u één of meerdere jonge vogel in uw tuin die er verweesd uitzien, laat ze dan vooral met rust. Meestal zijn de oudervogels wel in de buurt, maar op zoek naar voedsel. Zodra u weg bent, komen ze tevoorschijn om hun jongen te voeren. Alleen als u er zeker van bent dat de oudervogels niet meer terugkomen, of wanneer het jong gewond is, mag u de jongen helpen door ze naar een vogelasiel te brengen. Tot die tijd kunt u het jonge vogeltje het beste voeren met kattenvoer uit blik. Bedenk wel dat ze de hele dag door gevoerd moeten worden.

Het grootbrengen van een jonge vogel moet u overlaten aan vogelasielen. Daar werken ervaren mensen met een vergunning om vogels op te vangen. Particulieren mogen namelijk geen vogels in hun bezit hebben. Het zelf grootbrengen van een vogel is bij wet verboden!

Hier vindt u een lijst van vogelasielen. Vogelasielen hebben de vergunningen en de kennis om vogels op te vangen. Wanneer u de vogel niet zelf kunt vervoeren, kunt u de Dierenambulance bellen: 0900 - 0245.

Chippen met korting

Wij vinden het belangrijk dat een gevonden huisdier weer herenigd terug kan komen bij zijn eigenaar en een chip maakt de kans dat dit lukt het groter. Dit is de reden dat Dierenkliniek Rosmalen Centrum chipt tegen een gereduceerd tarief. Door uw huisdier te laten chippen en registreren maakt u uw huisdier herkenbaar. Als een dier gechipt wordt, wordt een microchip met behulp van een injectienaald ingebracht net onder de huid ingebracht. Bij honden en katten gebeurt dit bij voorkeur ter hoogte van het linkerschouderblad. Het inbrengen van de chip is bijna pijnloos voor het dier.

Chippen tegen een gereduceerd tarief is mogelijk als het in combinatie gebeurt met enten, een operatie of een onderzoek/behandeling onder narcose.

P.S. geef wijzigingen in adresgegevens, en dan met name telefoonnummers door bij de desbetreffende databank.

Nakijken chipgegevens

Heeft uw huisdier een chip maar weet u niet waar deze is geregistreerd of of de gegevens nog correct zijn, kijk dan eens op NDG.nl.

Rashonden die een chipnummer hebben van de raad van beheer zijn per definitie alleen vindbaar in een overkoepelende databank als de eigenaar ze daar ook nog inschrijft.

Voor meer informatie omtrent het chippen kijkt u op:

Terug naar Uw huisdier