Dierenkliniek
Rosmalen Centrum

Dorpsstraat 89
5241 EB Rosmalen

Tel: 073 522 0009

Vermiste/gevonden huisdieren

Bent u een huisdier kwijt of heeft u een huisdier gevonden, meld dit bij:

Amivedi: 088-0064683

Stichting Dierentehuis te ‘s-Hertogenbosch: 073-6412417
Dierenopvang Maasland te Oss: 0412-638497
Stichting HoKaZo te Uden: 0413-260546

Dierenambulance: 0900-0245

Dierenambulance Den Bosch( Den Bosch en omgeving): 073-6146070
Dierenambulance Maasland (gemeenten Landerd, Oss, Lith en Maasdonk) : 06-54305777 / 06-54305778
Dierenambulance Uden (Veghel, Uden en omstreken): 06 – 53 707 111


Gevonden duif met ring:
De Nederlandse Postduiven Organisatie geeft op hun site aan wat u het beste voor de duif kunt doen. Op deze site kun je ook vinden waar de centrale hokken van de NPO zijn. Dit zijn hokken waar je gevonden postduiven kunt afgeven. Dierenkliniek Rosmalen Centrum neemt geen gevonden postduiven aan.


tj2Gevonden jonge vogel:

Vindt u één of meerdere jonge vogel in uw tuin die er verweesd uitzien, laat ze dan vooral met rust. Meestal zijn de oudervogels wel in de buurt, maar op zoek naar voedsel. Zodra u weg bent, komen ze tevoorschijn om hun jongen te voeren. Alleen als u er zeker van bent dat de oudervogels niet meer terugkomen, of wanneer het jong gewond is, mag u de jongen helpen door ze naar een vogelasiel te brengen. Tot die tijd kunt u het jonge vogeltje het beste voeren met kattenvoer uit blik. Bedenk wel dat ze de hele dag door gevoerd moeten worden.

Het grootbrengen van een jonge vogel moet u overlaten aan vogelasielen. Daar werken ervaren mensen met een vergunning om vogels op te vangen. Particulieren mogen namelijk geen vogels in hun bezit hebben. Het zelf grootbrengen van een vogel is bij wet verboden!

Hier vindt u een lijst van vogelasielen. Vogelasielen hebben de vergunningen en de kennis om vogels op te vangen. Wanneer u de vogel niet zelf kunt vervoeren, kunt u de Dierenambulance bellen: 0900-0245 Informatie afkomstig van Vogelbescherming Nederland.


Chippen met korting
Wij vinden het belangrijk dat een gevonden huisdier weer herenigt terug kan komen bij zijn eigenaar, en een chip maakt de kant dat dit lukt het groter. Dit is de reden dat Dierenkliniek Rosmalen Centrum chipt tegen een gereduceerd tarief. Door uw huisdier te laten chippen maakt u uw huisdier herkenbaar. Als een dier gechipt wordt, wordt een microchip met behulp van een injectienaald ingebracht net onder de huid ingebracht. Bij honden en katten gebeurt dit bij voorkeur ter hoogte van het linker schouderblad. Het inbrengen van de chip is bijna pijnloos voor het dier.

Chippen tegen een gereduceerd tarief is mogelijk als het in combinatie gebeurt met enten, een operatie of een onderzoek/behandeling onder narcose.

P.S. geef wijzigingen in adresgegevens, en dan met name telefoonnummers door bij de desbetreffende databank.


Nakijken chipgegevens
Heeft uw huisdier een chip maar weet u niet waar deze is geregistreerd, of dat de gegevens nog correct zijn, kijk dan eens op www.chipzoeken.nl

Rashonden die een chipnummer hebben van de raad van beheer zijn per definitie alleen vindbaar in een overkoepelende databank als de eigenaar ze daar ook nog inschrijft.

Voor meer informatie omtrent het chippen kijkt u op:
www.licg.nl
www.chipjedier.nl

 

 

 

Opmaak & realisatie: