Dierenkliniek
Rosmalen Centrum

Dorpsstraat 89
5241 EB Rosmalen

Tel: 073 522 0009

Preventie van gezondheidsproblemen

Samen met u richten wij ons op de gezondheid van uw huisdier. Preventie speelt hierbij een hele belangrijke rol, voorkomen is immers beter dan genezen. U kunt preventief veel doen om de gezondheid van uw huisdier de optimaliseren. Het geven van de juiste voeding, maar ook het behandelen tegen parasieten zoals vlooien, teken en wormen moet niet onderschat worden. Door jaarlijks te enten zorgt u dat de kans klein is om met bepaalde ziektes besmet te raken die moeilijk of niet te behandelen zijn.

Het onvruchtbaar maken van de teef, poes en voedster is een preventieve handeling, gericht op het voorkomen van schijnzwangerschap, baarmoederontsteking, borstkliertumoren en suikerziekte en ongewenste dracht.

Het castreren van de kater is vooral sociaal wenselijk (voorkomen van dekkingen), maar ook om specifieke katerlucht en sproeien te voorkomen.

Bij de reu wordt in principe niet direct overgegaan tot preventief castreren. Vaak zijn gedragsproblemen de belangrijkste reden om toch tot castratie over te gaan.

 

Opmaak & realisatie: